САЩ Доналд Тръмп щати противници на изборите коронавирус Зеленски

Президентът Доналд Тръмп обяви, че е готов да поднови работата на икономиката на САЩ до няколко седмици, а не месеци, дори и починалите от коронавирус COVID-19 да продължават да се увеличават, съобщават световни агенции.

На брифинг в Белия дом американският лидер отново отказа да потвърди, че ще се вслуша в съветите на здравните власти, ако го посъветват да остави рестриктивните мерки в сила, дори и на цената на голямо свиване на икономиката.

„Ще видим какво ще се случи“, отбеляза той.

Представители на Белия дом обявиха, че Ню Йорк сити, Ню Джърси и Лонг Айланд са местата с най-много нови случаи на коронавирус.

Вчера САЩ потвърдиха повече от 100 починали – за първи път за един ден са починали 100 и над 100 души. Общо в страната има 557 починали и около 44 000 потвърдени случая.

Но по време на изявлението си Тръмп се съсредоточи върху щати с по-малко случаи като Небраска, Айова и Айдахо. Държавният глава е категоричен, че е възможно най-скоро икономиката на страната отново да заработи.

„Нашата държава не е изградена да бъде затваряна. Това не е страна, която е построена за това“, категоричен той.

По време на брифинга представители на Белия дом похвалиха американците за саможертвата да останат по домовете си, като се има предвид наложените 15-дневни ограничения.

Доналд Тръмп очаква животът да се върне към нормалния си ритъм много скоро, много по-скоро от три или четири месеца. Запитан дали има предвид, че икономиката ще заработи до седмици или месеци, Тръмп отговори: „Не очаквам месеци, мога да ви кажа това“.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 334 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 15 000. Регистрирани са случаи в 189 държави. Данните на Университет „Джон Хопкинс“ показват над 381 000 случаи и над 16 500 починали в 168 държави.

Вижте още:
Пандемията от коронавирус блокира 20% от населениетоОколо един на всеки пети по света е под блокада, принуден е да остани в дома си заради пандемията от…Mar 24 2020skafeto.com

90% от заразените с коронавирус в Китай са оздравелиБлизо 90% от заразените с коронавирус в континентален Китай са се възстановили. Това показват даннит…Mar 23 2020skafeto.com

От щаба: Два вида са бързите тестове за COVID-19, ето как действатБързите тестове – само така се казват, защото се правят лесно. Това заяви на традиционния брифинг на…Mar 24 2020skafeto.com

Apple Siri вече дава информация дали сте заразени с COVID-19Apple направи още една крачка в своята борба срещу COVID-19 и току-що съобщи, че е актуализирала гла…Mar 23 2020skafeto.com

Можете да следите случаите на коронавирус в България на:
➡️ сайта на Военномедицинска академия
➡️ сайта на Министерството на здравеопазването

За света на:
➡️ инфографиките на Световната здравна организация
➡️ инфографиките на Университет „Джон Хопкинс“.


loading...