Илон Мъск разплата

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Преди седмица Илон Мъск деактивира използването на своя сателитен интернет Starlink за евентуални удари по руска територия. SpaceX предприе стъпки, за да попречи на украинската армия да използва технологията за управление на дронове. Решението навлече доста критики на Мъск, пише Дир.бг.

„Елон Мъск, Украйна отчаяно се нуждае от вашата постоянна подкрепа. Моля, възстановете пълната функционалност на вашите сателити Starlink. Защитата от геноцидно нашествие не е офанзивна способност. Това е оцеляване. Невинни животи ще бъдат загубени. Можеш да помогнеш. Благодаря ти“, написа в Twitter астронавтът на НАСА Скот Кели.

„Достатъчно умен си, за да не се хващаш на пропагандата на медиите. Starlink е комуникационният гръбнак на Украйна, особено на фронтовата линия, където почти всички други интернет връзки са унищожени“, заяви отговори Мъск.

„Няма да допуснем ескалацията на конфликта в Трета световна война“, допълни милиардерът.

Илон Мъск е на мнение, че мирните преговори между двете страни трябва да се подновят. През октомври миналата година той предложи, че Киев трябва да направи отстъпки и да позволи референдуми под наблюдението на ООН в анексираните от Русия региони. Коментарите му възмутиха мнозина западни политици, включително и президента на Украйна, Володимир Зеленски.

През 2015 година Скот Кели участваше в една от най-важните мисии на НАСА на Международната космическа станция. Той прекара една година на МКС, заедно с руския космонавт Михаил Корниенко.

Преди кариерата си в НАСА, Скот Кели е един от най-добрите пилоти на ВМС. Той има над 8000 часа във въздуха, управлявайки общо над 40 различни самолета и изтребителя.

След започването на войната в Украйна Скот Кели заяви, че ще върне медала си „За заслуги в изследването на космоса“, като го изпрати по пощата до руското посолство във Вашингтон.

„Дайте го на майка, чийто син е убит в тази несправедлива война“, заяви Кели в Twitter, отбелязвайки профила на бившия руски президент, Дмитрий Медведев.

Скот Кели е редовен критик на политиката на Путин в Twitter и дори влезе в словесна битка с бившия шеф на Роскосмос, Дмитрий Рогозин. Наскоро астронавтът публикува инструкции към руските войници как да саботират техните танкове Т-72 и ги призова да дезертират.

Виж още:„Twitter Blue“ – как Илон Мъск направи със социалната мрежа това, което хората искахаПрез годините често е бил задаван въпросът защо Twitter позволява постовете да са само до 280 знака,…Feb 12 2023skafeto.com