Индия разчита да купува руския петрол на понижена цена – от под $70 за барел, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на собствени източници. Нароследък трайно цената на петрола на световните пазари е около и над 100 долара за барел.

„Южноазиатската страна разчита на руски доставки на петрол на цена под 70 долара за барел“, пише агенцията. По информация от източниците на Bloomberg, вече се водят конфиденциални преговори по въпроса на високо ниво между представители на двете страни.

По изчисления на агенцията на основата на известната информация, публичните и частните нефтопреработвателни предприятия (рафинерии) в Индия са закупили повече от 40 милиона барела руски петрол от началото на конфликта в Украйна (т.е. за около два месеца), което е с 20% повече от обема на доставките на тази суровина от Русия за Индия за цялата 2021 година.

Индия, която внася около 85% от потребявания в страната петрол, сега е една от малкото страни, които продължават да изкупуват петрол от Русия. В същото време, пише Bloomberg, намаляването на търсенето на петрол от Руската федерация оказва сериозен натиск на руската петролна индустрия.

Вижте още:
€11 млрд. ще раздаде Германия в помощ на свои компании след одобрение от ЕСАнтитръстовите регулатори на ЕС одобриха германска схема за €11 милиарда за подпомагане на компании,…May 5 2022skafeto.com


loading...