Владимир Путин с Али Хаменей по време на държавно посещение в Техеран през септември 2018 г. (http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=40427)

Иран и Русия планират да сключат споразумение, което включва военно сътрудничество, закупуване на оръжие и борба с тероризма, заяви иранският началник на щаба на армията Мохамад Багери.

„Този документ е в процес на подготовка. Лидерите на нашите страни имат пълно разбиране в разработването на този документ. Съответните отдели на нашите страни вече се включиха в тази работа и се надявам, че скоро ще завършим подготовката на този документ,“ каза Мохамад Багери в интервю за „Росия-24“.

Висшият военен от Иран уточни още, че Иран все още не е готов да създаде военен блок с Русия, но не изключва такава възможност в бъдеще.

„Разбира се, че ще развиваме военно сътрудничество и в бъдеще може да стигнем до това, но досега нашите отношения все още не са достигнали такъв етап“, каза Мохамад Багери, отговаряйки на въпрос за перспективите за създаване на съвместен военен блок на двете държави.

Тази седмица Багери проведе разговори в Москва с руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на Русия Валери Герасимов.

Вижте още:
Русия и Китай се сблъскаха със САЩ заради санкции срещу ИранРусия и Китай предприеха действия в ООН срещу искане на Вашингтон, което може да върне всички санкци…Jun 10 2020skafeto.com

Русия и Китай продават модерни изтребители и танкове на ИранИран е изградил най-големия арсенал от балистични ракети с малък и среден обсег в Близкия Изток, пре…Nov 20 2019skafeto.com

САЩ: Русия и Иран се месят в американските избориДиректорът на американското разузнаване Джон Ратклиф заяви в сряда, че Русия и Иран са се опитали да…Oct 22 2020skafeto.com


loading...