иран хамас
Източник: Hoheit

Иран ще предостави на „Хамас“ всестранна подкрепа в борбата срещу Израел, заяви ръководителят на специалните сили на иранските въоръжени сили „Ал-Кудс“ като част от Корпуса на ислямската революционна гвардия (IRGC) Исмаил Кани в телефонен разговор с един от лидерите на „Хамас“ Исмаил Хания, съобщава „Дойче Веле“, позовавайки се на иранските държавни медии.

Хания благодари на Иран за подкрепата, заявявайки, че конфронтацията с Израел е „борба не само за Хамас, но и за целия ислямски свят“.

По-рано иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф отмени посещението си в Австрия, след като израелски знамена бяха издигнати на правителствена сграда във Виена. На тази среща трябваше да се разгледа следващият етап от преговорите за връщането на Иран към ядрената сделка.

Техеран смята Израел за свой враг и подкрепя не само „Хамас“, но и други анти-израелски терористични групи в Близкия изток, като „Ислямски джихад“ в Газа и „Хизбула“ в Ливан.

След началото на обострянето на палестино-израелския конфликт на 10 май, цялото иранско ръководство обяви, че „осъжда зверските престъпления на Израел срещу палестинците“.

Междувременно германските власти обвиняват за ескалацията на кризата терористичната група Хамас. „Хамас умишлено и целенасочено провокира настоящата ескалация, безразборно изстрелвайки повече от хиляда ракети по израелските градове, напълно наясно с последствията, до които това ще доведе“, заяви германският външен министър Хайко Маас в интервю за медийната група на „FUNKE“ подчертавайки, че Израел се защитава срещу нападения на своя територия.

Дипломатът добави, че Германия няма да толерира атаки срещу синагоги в Германия на фона на случващото се. САЩ също изразиха подкрепата си за Израел, пише БГНЕС.

Вижте още:
Красимир Атанасов: Възможна е нова Арабска пролетВсе повече хора, особено в развиващите се страни, усещат много сериозно инфлацията. Ако направим ана…Apr 2 2021skafeto.com

Пета нощ на конфликта между ХАМАС и ИзраелИзраелската бойна авиация нанесе нови въздушни удари срещу цели в ивицата Газа в отговор на стотицит…May 15 2021skafeto.com

ООН: Израел и Палестина се насочват към широкомащабна войнаИзраел и Палестина се насочват към широкомащабна война, предупреди специалният пратеник на ООН за ми…May 12 2021skafeto.com

Израел и Палестина неофициално влязоха във война (ВИДЕО)Израелската армия (ИД) извърши обстрел на складове с оръжия, разположени в цивилни сгради в ивицата …May 12 2021skafeto.com


loading...