иран забрана за кучета обогатяване на уран от иран шпиони ембарго

Министерство на разузнаването на Иран съобщи, че е арестувало трима шпиони на Мосад, съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на полуофициалната осведомителна агенция „Фарс“.

От ведомството посочват, че арестите са извършени в югоизточната иранска провинция Систан и Белуджистан, но не уточняват националността на шпионите на израелската разузнавателна служба. По предварителна информация тримата принадлежат към група, свързана с Мосад, и са обвинени в участие в разгласяване на класифицирана информация. Не е ясно обаче как те са имали достъп до такива сведения.

Новината идва, след като преговорите между Иран и световните сили, насочени към съживяване на ядреното споразумение от 2015 г., на което Израел категорично се противопоставя, изпаднаха в застой.

От години Иран и Израел взаимно се обвиняват в шпионаж.

Иран не признава Израел и в миналото обвиняваше страната в нападение на ядрени съоръжения и убийства на ядрени учени на нейна територия.

Иранските сили за сигурност често се сблъскват с въоръжени контрабандисти на наркотици и сунитски екстремисти в Систан и Белуджистан, която е населена предимно със сунитски етнически белуджи – малцинство в предимно шиитския Иран.

Вижте още:
The Times: Шпионски самолет на САЩ е засечен край „Москва“ преди атаката по крайцераАмерикански самолет е патрулирал в Черно море няколко часа преди крайцерът „Москва“ да бъде ударен о…Apr 21 2022skafeto.com

NOKIA обезпечила технологично руския кибершпионажФинландската компания Nokia е изиграла ключова роля в обезпечаването на руския кибершпионаж, като е …Mar 30 2022skafeto.com


loading...