нато коронавирус дезинформация за COVID-19 Йенс Столтенберг Давос нато военно учение нато ирак
Йенс Столтенберг (Wikipedia Commons CC-BY2.0)

Лидерите на страните от НАТО одобриха обновен план за защита Полша и балтийските страни, предадоха информационните агенции. Новината беше огласена на пресконференция в Лондон от генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

„Тези планове за защита на съюзниците периодично се преразгледат. Днес ние одобрихме обновен план за балтискитя страни и Полша. Приветствам това решение.“ – заяви Столтенберг.

По думите му, НАТО има разработени планове за защита на всички съюзници от организацията.

НАТО се въоръжава с нов разузнавателен дронОрганизацията на Северноатлантичекия договор (НАТО) въведе на въоръжение първия разузнавателен безпи…Nov 23 2019skafeto.com

Йенс Столтенберг добави, че на срещата на лидерите в Лондон е прието решение за утрояване на силите за бързо реагиране и започване на нова инициатива за по-бързо реагиране при ситуации, изискващи това.

Припомняме, по-рано Турция заплаши, че ще блокира плана на НАТО за защита на Балтика, ако Алиансът не признае за терористични организациите, с които Анкара воюва в Сирия.

НАТО се прецели в космосаНАТО реши да започне оперативни дейности в космоса, но без разполага оръжия там, обяви в сряда генер…Nov 21 2019skafeto.com

loading...