Йозеф Сайер

Евродепутатът от Унгария Йозеф Сайер, задържан на забранена секс вечеринка в Брюксел, се извини пред колегите си и обяви, че подава оставка, предава „Евронюз”.

Припомнаме, че полицейските власти в белгийската столица прекъснаха секс оргия в мазе на един от баровете, организирана в нарушение на действащите в страната мерки заради коронавируса. По информация на прокуратурата, в купона са участвали 25 души, сред които евродепутат и няколко дипломати.

При появата на полицията Сайер е опитал да се скрие, но е бил задържан и разпитан.

Той е признал, че е присъствал на оргията. „Моля за извинение, че наруших правилата. Това беше много безотговорно от моя страна. Готов съм да си понеса наказанието”, се казва в заявлението на 59-годишния депутат.

Политикът отрича да е употребявал или съхранявал наркотици.

Разкриха кой е евродепутатът от оргията с 25 мъже в Брюксел (СНИМКА)

„Днес се появи статия в белгийски вестник относно домашно парти, на което присъствах и аз. Не съм употребявал наркотици. Поисках полицията да ми направи тест, но те не го сториха. Служителите на реда съобщиха, че са намерили екстази. То не е мое, не знам кой го е поставил там и как“, посочва той.

На 29 ноември Йозеф Сайер, избран за евродепутат от управляващата в Унгария партия „Фидес”, е изпратил изявление до председателя на парламента Давид Сасоли, че се отказва от депутатския си мандат.

59-годишният политик е известен с консервативните си и хомофобски позиции. Той е съавтор и на един от най-противоречивите текстове в унгарската конституция, въведен през 2010 г. Според него – семейството е „съюз между мъж и жена“.

Активистите в Унгария и защитниците на човешките права се обявяват срещу тази промяна в основния закон, която според тях създава враждебна среда за представителите на LGBTQ+ обществото.

Виж още:18+ с евродепутат! Полицията разтури грозна оргия насред БрюкселПолицията в Брюксел прекъсна оргия с участието на 25-има човека, главно мъже, като сред тях е имало …Dec 1 2020skafeto.com

loading...