Кавала самолет

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Украинският самолет, който се разби край Кавала, натоварен със сръбски боеприпаси за Бангладеш, е имал няколко полета до България, става ясно от информация на сайта flightradar24.com. Машината Антонов An-12BK, UR-CIC, собственост на авиокомпания „Меридиан“ MEM3032, се разби в Палеохори близо до Кавала, Гърция, припомня Труд.

Същият самолет е имал 3 полета от и за летище Бургас. Последният такъв е бил от българския черноморски град до полския град Жешов на 13 юли тази година, само 3 дни преди да се разбие в южната ни съседка, сочат данните на flightradar24.com.

Сред последните посетени държави от самолета са Франция, Сърбия и Турция, сочат данните от историята на полетите му. Фаталният самолет е бил и българска собственост. Той е бил закупен от СССР през октомври 1990 година. Собственик става българската авиокомпания „Балкан“, съществувала от 1968 до 2002 г. Самолетът е продаден след малко повече от 2 години на Ural Airlines. Машината няколко пъти сменя собственика си през годините. Украинската компания „Меридиан“ се е сдобила с него през февруари т.г., сочат данните на сайта jetphotos.com.

Информацията за полета показва, че самолетът е излетял от летище Ниш (INI/LYNI) в Сърбия и се е насочил към международното летище Аман-Куин Алиа (AMM/OJAI), Йордания, самолетът е претърпял авария по време на полет над Егейско море. Самолетът вероятно се е разбил по време на опит за принудително кацане. Видеозаписи в социалните мрежи показват, че един от двигателите гори.

Виж още:Няма оцелели от разбилия се Ан-12, натоварен със сръбски мини, на мястото е екип за ядрена защитаНяма оцелели при самолетната катастрофа с украински товарен самолет Ан-12 в Северна Гърция няма оцел…Jul 17 2022skafeto.com