двама братя от Северна Ирландия

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

С кораб, потеглил от белгийското пристанище Зеебрюге, е пристигнало в сряда в 00:30 ч. в пристанище Пърфлийт на река Темза, на около 25 км източно от Лондон, злокобното хладилно ремарке с 39 тела в него.

Вчера от полицията първоначално обявиха, че ремаркето ковчег било пристигнало от Ирландия през уелското пристанище Холихед. Оказа се, че е транспортиран от Зеебрюге (Белгия) направо на Острова в Пърфлийт, едно от не толкова добре проверяваните портове в долното течение на Темза след Лондон.

Онлайн изданието на „Дейли Мейл“ съобщава, че 25-годишният Мо Робинsън е взел товара на пристанище Пърфлийт късно миналата нощ. След това със своя камион „Скания“ с българска регистрация е докарал ремаркето в индустриалната зона „Уотърглейд Индастриал Парк“ на около 30 км източно от Лондон.

Още няма информация откъде е пристигнал в Зеебрюге контейнерът. Според Би Би Си мигрантите плащат до 10 000 паунда, за да бъдат вкарани нелегално на Острова.

Мо Робинсън обича да пуска снимки във Фейсбук и Инстаграм на своята регистрирана през 2017 г. във Варна червена шведска „Скания“, която галено нарича „Скандинавски Експрес“ и „Полярен Експрес“.

Шеф на превозваческа фирма в Северна Ирландия разкри пред сайта на „Дейли Мейл“: „Казаха ми, че Мо Робинзън единствен е карал камиона, но той не го притежава – собственост е на местна фирма за превози“.

От постовете на шофьора в социалните мрежи става ясно, че той често пътува до Дания и Швеция.

На адреса, на който е регистрирана ирландската фирма, собственик на камиона с български номера, в който бяха открити 39 мъртви тела, се помещава дружеството „Утрешни движения днес”. То е регистрирано миналата пролет от Джоана Мари Махер на адрес в морската ни столица.

В Търговския регистър е посочен партерът на жилищен блок. Според живущите, никога тук не се е помещавала чужда фирма, предаде БТВ.

По информация на българските власти, камионът е напуснал България през 2017 г. и не се е връщал. Справка показа, че превозното средство има сключена българска застраховка „Гражданска отговорност”, валидна до юни 2020 г.

„Както стана ясно късно снощи, камионът е влязъл именно през Белгия, а не през Уелс, както се смяташе първоначално. Основната версия на британската полиция е, че загиналите са жертва на трафиканти на хора. Според заместник началника на полицията в Есекс, в момента приоритет в разследването е идентифицирането на жертвите, но процесът може да се окаже дълъг”, коментира Иван Димов, съветник на министъра на външните работи.

По подозрение в убийство в ареста остава 25-годишният шофьор на камиона, който е от Северна Ирландия.

Междувременно полицията в Северна Ирландия е претърсила две жилища, за които се смята, че са свързани с арестувания.

Националната криминална агенция е изпратила полицаи, които да помогнат и да идентифицират „групи от организираната престъпност, които може да имат участие” в престъплението.Ужасът в Англия: 25-годишният Мо е шофьорът на камиона ковчег, наричал го е „Полярния експрес“ (СНИМКИ)Стана ясно кой е 25-годишният шофьор на камиона „Скания“, в който бяха открити 39 трупа в английския…Oct 24 2019skafeto.com

Смразяваща версия за смъртта на 39-имата в камиона ковчег от БългарияЕдна от версиите за причината за смъртта на 39-те души в камиона „Скания“, пристигнал във Великобрит…Oct 23 2019skafeto.com