камион есекс

Стана ясно кой е 25-годишният шофьор на камиона „Скания“, в който бяха открити 39 трупа в английския град Грейс. Името му е Мо Робинсън, съобщава „Дейли Мейл“. Предполага се, че той е натоварил ремаркето-фризер в Есекс, минути преди вътре да бъдат намерени телата на загиналите. Той е карал от дома си в малко село близо до Портадаун, Северна Ирландия, през уикенда, и е взел контейнера от пристанището Пърфлийт снощи.

След това камионът беше заснет да преминава през индустриалния парк Уотърглейд. Контейнерът е доставен до Пърфлийт с кораб от белгийското пристанище Зебрюге около полунощ миналата нощ. Не е ясна съдбата на контейнера преди да стигне в Пърфлийт.

Робинсън редовно публикува постове за регистрирания в България камион „Скания“ в Инстаграм и Фейсбук, наричайки го „Скандинавски експрес“ и „Полярния експрес“.
Ужасът в Англия: 25-годишният Мо е шофьорът на камиона ковчег, наричал го е „Полярния експрес“ (СНИМКИ)

Транспортен шеф от Северна Ирландия заяви пред британското издание: „Казаха ми, че Мо Робинсън е карал камиона, но той не го притежава. Притежава се от местен превозвачески бизнес“. От социалните мрежи става ясно, че Робинсън пътува често до Дания и Швеция. Не е ясно къде е трябвало да достави ремаркето-фризер.

В същото време британската полиция започна работа по идентифицирането на 39-те жертви, намерени в хладилната част на камион с българска регистрация в Есекс.

Продължава разследването на тежкия инцидент. До момента е известно, че камионът е с българска регистрация, но след напускането на страната ни през 2017 година, никога не се е връщал на наша територия. Регистриран е на името на ирландска гражданка. Камионът е влязъл на британска територия от Белгия, потвърди полицията. Арестуван е шофьорът на камиона – 25-годишният Мо Робинсън. Той е разпитван цяла нощ, а северноирландски полицаи са претърсили две къщи, свързани с него – едната в Маркетхил, а другата в Лорълвейл, предаде Би Би Си.
Ужасът в Англия: 25-годишният Мо е шофьорът на камиона ковчег, наричал го е „Полярния експрес“ (СНИМКИ)

Британските криминалисти подозират, че водачът на камиона е част от организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик на мигранти.

Междувременно от белгийската прокуратура коментираха, че към момента не могат да кажат колко време камионът е бил на тяхна територия. Възможно е да са часове, а може и да са дни, заяви говорител на белгийското обвинение.

От Българския превозвачески международен бранш пък посочиха, че по никакъв начин подобни трагични инциденти не трябва да се обвързват с доброто име на международните ни шофьори. Честа практика било западни фирми да регистрират своите камиони на българска територия заради по-лесния лицензионен режим и по-ниските застраховки, които се плащат у нас, но те на практика не извършвали своята дейност на наша територия.Смразяваща версия за смъртта на 39-имата в камиона ковчег от БългарияЕдна от версиите за причината за смъртта на 39-те души в камиона „Скания“, пристигнал във Великобрит…Oct 23 2019skafeto.com


loading...