карантина юаните

Китай стигна до крайни свръхмерки заради светкавичното разпространение на коронавируса. Почистват се и се поставят под карантина юаните в обращение, за да се ограничи темпото на заразата, съобщават от централната банка, която отново потвърди подкрепата си за компаниите, срещащи затруднения заради епидемията.

Банките използват ултравиолетови лъчи, за да дезинфектират банкнотите, преди да ги заключат и „изолират“ за седем или 14 дни, обясни Фан Ифей, заместник-управител на китайската централна банка.

Трябва да защитим сигурността и здравето на хората, използващи пари в брой, допълни Фан и уточни, че трансферите на банкноти между провинции са прекратени.

Централната банка очевидно реагира на все по-големия страх на китайците да използват пари в брой от ужас да не хванат заразата.

Според Световната здравна организация коронавирусът COVID-19 се предава основно по въздушен път, например чрез капките слюнка, и чрез физически контакт, но също и чрез докосване на заразени повърхности, припомня АФП.

Вижте още:
СЗО: Коронавирусът COVID-19 може да зарази 2/3 от човечествотоИма риск коронавирусът COVID-19 да засегне две трети от населението на планетата, съобщи консултантъ…Feb 14 2020skafeto.com

Коронавирусът може да живее до 9 дни на повърхностиКоронавирусът е в състояние да живее на повърхността до девет дни, оставайки през този период заразе…Feb 8 2020skafeto.com

Секретна лаборатория изтървала китайския вирус в Ухан?Докато медиите са затрупани от все по-зловеща информация за китайския вирус – убиец, тръгнал от град…Feb 5 2020skafeto.com

loading...