Полицията в гръцката столица Атина откри картини на Пабло Пикасо и Пийт Мондриан, които са били откраднати от националната галерия през 2012 година, съобщи БНР. Творбите са били намерени в клисура в град Кератея.

Полицаите са успели да задържат 49-годишен мъж, заподозрян за кражбата на платната. Предполага се, че той е планирал да ги изнесе зад граница, за да ги продаде на черния пазар.

Картината „Глава на жена“ на Пикасо е била нарисувана през 1939 година и предадена на галерията от самия художник десет години по-късно като „почетен дар за съпротивата на гръцкия народ по време на нацистката окупация“.

Творбата на Мондриан от 1905 година, която изобразява мелница край река, е подарена на националната галерия от гръцки колекционер.

Очаква се днес официални представители да дадат пресконференция по случая.

Вижте още:
Германец откри ценни картини на 350 години в кофа за боклукМъж на 64 години е намерил две ценни маслени картини на 350 години в кофа за боклук на паркинг на ма…Jun 19 2021skafeto.com

Зуека ще прави изложба – нарисувал 42 картини за един месецВсички познаваме Васил Василев-Зуека като талантлив актьор, топ водещ на риалити формати „Като две к…Jan 13 2021skafeto.com


loading...