Снимка: Gerald R. Ford School of Public Policy University of Michigan

Някогашният държавен секретар на САЩ от епохата на Никсън Хенри Кисинджър изказа мнението си за войната в Украйна и сподели, че очаква геополитическата обстановка на международно ниво да се промени коренно след края на конфликта.

Относно ядрения арсенал на Русия Кисинджър призна за обезпокоителен фактът, че в предходните години Москва е вложила толкова много средства за разработването и увеличаването му.

Притеснително е, че този тип оръжия (ядрените – бел.ред.) се надграждат и увеличават всяка година, и че все още не е проведен дебат на международно равнище какво би се случило, ако бъдат използвани, обясни Кисинджър, цитиран от „Файненшъл таймс“.

Какво знае Кисинджър за Путин? Бившият политик проговори

По думите му трябва да вземем предвид това, че живеем в изцяло нова епоха, в която технологиите заемат все по-голямо и значително място в нашия свят, поради което ще е необходим нов подход спрямо дипломацията и войната.

Путин не прецени добре международната ситуацията и определено надцени възможностите на Русия, коментира Кисинджър решението на руския президент да нахлуе в Украйна и последвалите санкции срещу Руската федерация.

По-важният въпрос сега е колко време ще продължи войната и къде ще приключи, каза бившият държавен секретар на САЩ.

Вижте още:

Кисинджър: САЩ се провалиха в Афганистан, нямаха стратегияБившият държавен секретар на САЩ и съветник по националната сигурност Хенри Кисинджър обяснява прова…Aug 27 2021skafeto.com

Хенри Кисинджър предупреди: Иде Страшният съдХенри Кисинджър, който беше държавен секретар на САЩ по време на ерата на президента Ричард Никсън, …May 3 2021skafeto.com

Кисинджър: САЩ да се разберат с Китай за нов глобален редСъединените щати ще трябва да постигнат разбирателство с Китай за нов глобален ред, за да се осигури…Mar 27 2021skafeto.com


loading...