китайския коронавирус

Новият коронавирус, тръгнал от китайския град Ухан, вече вилнее в 7 страни. Това са Япония, САЩ, Сингапур, Виетнам, Южна Корея, Индия и Франция, като в европейската страна потвърдените случаи вече са 3. 

Редица държави затегнаха контролните мерки. Термални скенери проверяват пътниците, които пристигат от засегнатите региони. Руските власти призоваха гражданите си да не пътуват до Китай. Засилени мерки за сигурност бяха въведени по европейските летища и в Турция.

Влияние на китайския коронавирус

Жертвите на китайския коронавирус в азиатската страна вече са над 40, а Ухан е обезлюден и по свидетелства на местните прилича на град след ядрен взрив.

Китай бързо строи болница с 1000 легла за заболели от новия вирус, който е отнел живота на най-малко 26 души, а стотици са заболели. Властите очакват болницата да се построи за рекордното време от 5 до 6 дни, което няма да е прецедент след като за случая със САРС в Пекин бе построена болница за 7 дни.

Новият ТОРС порази вече 7 страни

Коронавирусът принуди китайските власти да наложат безпрецедентна карантина над повече от 10 града по време на най-важния празник на страната, информира АП.

В навечерието на Лунната нова година транспортът е спрян в най-малко 10 града с общо население от 33 милиона души. Градовете под карантина са Ухан, откъдето тръгна вирусът, и още девет съседни града в централната китайска провинция Хубей.

Новият ТОРС порази вече 7 страни

Новият супервирус прилича по клинична картина на ТОРС (тежък остър респираторен синдром), тръгнал епидемично отново в Китай и отнел живота на близо 800 души в 17 страни в края на 2002 и началото на 2003 г. От 2004 г. той не се е разпростирал отвъд границите на Поднебесната империя.

Вижте още:
Лошо! Опасният коронавирус от Китай вече е в ЕвропаОпасният нов коронавирус, който удари Китай, вероятно вече е стигнал и до Европа. Не е изключено да …Jan 22 2020skafeto.com

Четвърта жертва на новия вирус в Китай, предава се между хораСветовната здравна организация свиква утре извънредна среща заради появата на нов вирус в Китай, пре…Jan 21 2020skafeto.com

Китайска мистериозна вирусна пневмония тръгна по светаЯпония потвърди първи случай на зараза с новия китайски коронавирус, който уби един човек и предизви…Jan 16 2020skafeto.com

loading...