Китай посещения на туристически обекти
Снимка: Ling Tang on Unsplash

Правителството на Китай издаде проектоправила, имащи за цел да улеснят някои чужденци да влизат в страната за посещения на туристически обекти по китайската граница, съобщава „Ройтерс“.

Туристически групи, организирани от туристически агенции в граничните китайски райони, ще могат „гъвкаво“ да избират на кое пристанище да влязат или излязат от страната, поясниха от китайското министерство на културата и туризма, без обаче да разкрият подробности кога новите правила ще влязат в сила.

Китай затвори границите си за чуждестранни туристи заради пандемията от COVID-19 през 2020 г. Единствено специфични групи чужденци имаха разрешение да влизат в страната, както и притежателите на определен вид работна виза.

През последните месеци обаче правилата постепенно бяха облекчени – от възобновяване на повече директни полети между Китай и някои страни до допускане на влизане на чуждестранни студенти с валидни разрешения за пребиваване в Китай.

Карантината за пристигащите чужденци също беше намалена.

Китай граничи с над десет държави – Русия, Монголия, Мианмар, Лаос, Виетнам и други.

Китайските погранични градове често са засегнати от пренасяне на коронавирус на местна почва чрез преминаване по суша както от чужденци, така и от китайски граждани.

Вижте още:
Истанбул стана топ дестинацията на Европа за туризъмИстанбул е на първо място сред градовете в Европа това лято като главна дестинация за туризъм, споре…Sep 19 2022skafeto.com

Къде да отидем през есента на топло? Ето 5 дестинацииВъпреки че октомври все още може да ни се струва далеч, това е идеалният месец за бягство от града и…Aug 28 2022skafeto.com


loading...