влачен по улиците

Единадесет човека са хванати от полицията и изчакват в местния арест в Южно Мексико, след като кметът на тяхното село е извлечен от кабинета му, вързан за пикап и влачен по улиците, предаде BBC.

Служители на реда прекратяват общественото наказание и освобождават кмета Хорхе Луис Ескандон Ернандес, който според съобщенията няма сериозни наранявания. Това е второто нападение на земеделските производители с искане той да изпълни обещанието си предизборна кампания да ремонтира местен път. В селото в щата Чиапас са разположени допълнителни полицаи.

Кметове и местни политици в Мексико често са атакувани от наркобанди, когато отказват да сътрудничат в техните престъпни схеми, но много рядко заради неизпълнени обещания в кампания.

Кметът Ескандон ще повдигне обвинения за отвличане и опит за убийство.

На видео, направено от охранителни камери пред кметския офис, се вижда група мъже, които го измъкват от сградата и го избутват към превозното средство.

Кадри, заснети по-късно от камери за видеонаблюдение, показват, че той е влачен с въже, вързано около ръцете му по улиците на Санта Рита, част от Лас Маргаритас.

Десетки общински полицаи са се намесили, за да спрат превозното средство и да спасят кмета. Няколко души са ранени при стълкновение между полицията и отвлеклите кмета.

При по-ранен инцидент преди четири месеца група мъже нахлуват в кабинета му, но не го намират и съответно не се стига до това да е влачен по улиците.

В хода на изборите за кмет в Лас Маргаритас самият Ескандон е арестуван по подозрение, че участва в свада с привърженици на опонент. По-късно той е освободен поради липса на доказателства.

В тази връзка:
Почеркът на Фандъкова: Чисто новият булевард „Линкълн“ в София се разпадаЧисто новият булевард „Линкълн“ в столичния район „Овча Купел“, чийто ремонт тече вече повече от 1 г…Nov 11 2019skafeto.com

loading...