КНР бюджетен дефицит

Китайската народна република (КНР) очаква бюджетен дефицит за тази година в размер на 3,6% от БВП или 1 трилион юана (141,6 милиарда долара) поради пандемията от коронавирус. Това съобщи „Ройтерс“.

Агенцията се позова на доклад на премиера Ли Къциян пред заседанието на парламента в Пекин.

Форумът беше отложен от март заради пандемията.

Топ китайски експерт предупреди за потенциална втора вълна от Covid-19Китай е изправен пред втора потенциална вълна на зараза с коронавирус заради липсата на имунитет сре…May 17 2020skafeto.com

Освен това Китай не си поставя цели за растеж на БВП през 2020 г. Премиерът отбелязва, че през първото тримесечие на годината БВП на страната е спаднал с 6,8% поради нова коронавирусна инфекция.

На 31 декември 2019 г. китайските власти обявиха огнище на пневмония в Ухан. Причинителят на заболяването е нов вид коронавирус SARS-CoV-2, който причинява заболяването COVID-19. На 11 март Световната здравна организация (СЗО) обяви избухването на новата пандемия на коронавирус.

Всичко започва отначало. Защо милиони китайци пак са в карантина?Коронавирусна инфекция избухна отново в китайската провинция, граничеща с руския Приморски край. При…May 21 2020skafeto.com

loading...