удължаване на извънредното положение във Франция

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Координаторът по сигурността на Олимпийските игри в Париж Зиад Хури подаде оставка след отстраняването му от длъжност заради предполагаемо неподходящо поведение спрямо жена през 2021 г. Това разкри АФП. В официалния бюлетин на Олимпийските игри в неделя се посочва, че функциите на Хури са били „прекратени по негова молба“.

53-годишният Хури беше обект на жалба след неуместни забележки, за които се твърди, че е направил по време на пътуване до Лондон през декември 2021 г.

Според Министерството на вътрешните работи на Франция той е бил отстранен от длъжност на 21 март „като предпазна мярка“ в очакване на административно разследване.

Резултатът от това разследване е трябвало да бъде оповестен „в рамките на един месец“, но все още не е разкрит.

Комисията за проверка, която извърши разследването, прецени, че няма причина да докладва случая на френската съдебна система „при пълна независимост и с оглед на данните, с които е разполагала към момента на своите заключения“.

Срещу Хури, който беше назначен на правителствена длъжност през юни 2021 г., обаче бяха повдигнати и други обвинения.

Преди да заеме този пост, Хури ръководи сигурността по време на футболния турнир Евро 2016 във Франция, въпреки че все още не е посочен негов наследник.

Това се случва, след като президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах отново призова за връщането на руските и беларуските спортисти в състезанията като неутрални лица след среща с френския президент Еманюел Макрон в Париж през уикенда.

Миналия петък Бах и Макрон обсъдиха Олимпийските игри в Париж през 2024 г. и потвърдиха, че решението относно участието на руските и беларуските спортисти ще бъде „взето своевременно от МОК“.


loading...