борисов истанбул коронавируса в Турция

Турция въвежда допълнителни, още по-строги мерки за карантина във връзка с разпространението на коронавируса в страната, който до днес е отнел живота на 425 души, а 20 921 са заразени.

Мерките бяха огласени от президента Реджеп Ердоган в телевизионно обръщение към нацията.

От днес в полунощ се забранява влизането и излизането на автомобили в Истанбул и 29 големи общини на страната, както в и черноморският град Трабзон. Влизането или излизането в тези градове ще става само със специално разрешение, предава БТА.

Към забраната за излизане навън на хората над 65 години се прибави още една възрастова група. От днес за срок от 15 дни се забранява излизането навън на младежи под 20 години, т.е. родените след 1 януари 2000 година.

За всички граждани на страната се въвежда задължително носене на маски в местата с големи струпвания на хора, включително в супермаркетите, на пазарите и на работните места.

За онези,които не спазват наложената вече мярка за три крачки разстояние при пазаруване или в обществения транспорт, ще се налагат глоби до 5 хиляди лири.

Освен това турският лидер заяви, че с цел борба с разпространението на инфекция е въведена забрана за излизане на хора под 20-годишна възраст. Президентът Ердоган добави, че като част от предприетите мерки гражданите трябва да носят респираторни маски на многолюдни места, включително пазари.

Вижте още:

Бивш министър призова Радев да се зарази доброволно с коронавирусБившият здравен министър д-р Петър Москов призова президента Румен Радев да се зарази довброволно с …Apr 4 2020skafeto.com

COVID-19 покоси бебе, появи се и в нов градД-р Хасан Адемов, който е с коронавирус, е правил дарение в областта, от която е депутат. Там не е и…Apr 4 2020skafeto.com

loading...