коронавируса

Бум на коронавируса в Китай. Само за ден бяха регистрирани нови 73 смъртни случая. Така общият брой на починалите достигна 636 души, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на националната здравна комисия на страната.

В цял Китай са били установени 3143 нови заразени, с което общият брой на заразените от новия коронавирус в страната достига до 31 161.

В четвъртък Великобритания, Германия и Италия съобщиха за нови случаи, с които общият брой на потвърдените носители на вируса в Европа е до 31, съобщи АП.

Италиански гражданин е дал в четвъртък положителна проба за новия бързо разпространяващ се коронавирус, съобщи говорител на италианското министерство на здравеопазването, цитиран от Ройтерс.

Това е третият потвърден случай на Апенините, след като двама китайски туристи дадоха положителни проби миналата седмица.

Мъжът е бил един от 56 души, репатрирани миналата седмица от китайския град Ухан, епицентър на разпространението на заболяването.

Тази сутрин министерството на здравеопазването на Япония съобщи, че пневмония, причинена от новия коронавирус, е открита при още 41 пътници на круизния кораб „Даймънд Принсес“, който от 3 февруари се намира край пристанището Йокохама, съобщи ТАСС. Общият брой на потвърдените случаи на кораба е 61.

Пентагонът ще предостави на американското министерство на здравеопазването 11 военни бази в близост до основни летища, в които пътници ще бъдат поставяни при нужда под карантина.

На 31 декември 2019 г. китайските власти съобщиха за огнище на пневмония в Ухан. Причинителят на заболяването е нов вид коронавирус 2019-nCoV.

Вижте още:
Помага ли чесънът срещу новия коронавирус?Коронавирусът може да се разпространява и през храносмилателната система, показват последните резулт…Feb 5 2020skafeto.com

Коронавирусът до момента: 490 починали, 24324 заболелиКоронавирусът 2019-nCoV в Китай е довел до смъртта на 490 души, а заразените вече са 24324 души, пре…Feb 5 2020skafeto.com

Коронавирус или грип – как да ги различаваме?Коронавирус или грип – как да ги различаваме? Типични за коронавируса са следните симптоми: треска (…Feb 4 2020skafeto.com

СЗО обяви извънредно положение по света заради коронавирусаИзвънредно положение заради настъпващия по света коронавирус. Това обяви Световната здравна организа…Jan 31 2020skafeto.com

loading...