Делта вариантът е по-заразен

В Съединените щати учени представиха най-новата версия за произхода на причинителя на смъртоносния COVID-19: коронавирусът може да е възникнал и мутирал в тялото на китайски миньор, който се е заразил с него още през 2012 г.
Тази хипотеза е предложена от изпълнителния директор на организацията Bioscience Resource Project Джонатан Латам, съобщи авторитетният английски вестник The Telegraph, цитиран от сайта Защото.

Според учения вирусът може да направи „еволюционни скокове“ и да претърпи множество мутации, когато е в тялото на един човек за дълго време.

„Много стотици мутации са настъпили в един миньор, което води до образуването на SARS-CoV-2. Мутации, за които обичайно са нужни десетилетия, тук, в човешкия организъм, протичат за около шест месеца“, каза Латам.

„Нашата теория предполага, че подобна еволюция се е случила в белите дробове на миньорите след мистериозно заболяване през 2012 г. Тя предполага, че след това вирусът е изтекъл от медицинска лабораторна проба, получена от миньорите, заразени в огнището“, добави ученият.

„Телеграф“ припомня, че през 2012 г. група китайски миньори са изчистили останките от екскременти на прилепи в мина в провинция Юнан. Впоследствие у шестима миньори беше диагностицирано заболяване, подобно на пневмония. В резултат на това трима души починаха, още трима прекараха до шест месеца в болницата.

Година по-късно в същия район учени от град Ухан откриха коронавирус на прилепите (RaTG13), който е 96% идентичен с вируса, който причинява COVID-19, според материала.

„Знаем, че коронавирусите са били разнообразни и многобройни около мината, и знаем, че някои от техните миньори са били в болница дълго време. Тяхното лечение продължава шест месеца и води до развитието на нови адаптирани човешки коронавируси“, подчерта Латъм.

Според него проби от вируса от тялото на миньор са изпратени за изследване в лаборатория в Ухан, откъдето след това се предполага, че вирусът е изтекъл, което е довело до сегашната пандемия.

На този фон в американската преса се появиха нови публикации в полза на теорията за лабораторното изтичане, причинило пандемията на коронавирус, според статия на The Wall Street Journal.

Изданието цитира мненията на почетния професор по физика в Калифорнийския университет в Бъркли Ричард Мюлер и основателя на Atossa Therapeutics Стивън Куей.

Експерти казват, че преди началото на пандемията в китайските провинции Хубей и Шанси са регистрирани случаи на множество заболявания с неизвестен патоген и симптоми на ТОРС.

„Ако новият коронавирус беше разработен от учени, нямаше да има случаи на инфекция сред обществото, преди той да изтече от лабораторията. В хода на разследването на СЗО съхранените проби (в Ухан) бяха анализирани и, както беше установено, нивото на инфекции преди пандемията беше нулево“, отбелязва изданието.

Според учените всички факти сочат към изтичането на коронавирус от лабораторията, където са използвани технологии за ускоряване на еволюцията му. Американски експерти оценяват на 99% вероятността на тази хипотеза.

Виж още:Конспирация или реалност? Статия от 2018: 4 млрд. трябва да умрат, за да спасим планетатаСамо епидемия може да намали населението. Земята може да се справи само с 1 милиард души в тези усло…Aug 1 2021skafeto.com


loading...