Коронавирусът състояние

Коронавирусът е в състояние да живее на повърхността до девет дни, оставайки през този период заразен, установиха германски изследователи.

Учени от Грайфсвалд и Бохум твърдят в свой доклад, публикуван в петък, че средният живот на новия коронавирус е от четири до пет дни при стайна температура, предаде БНР.

„Студът и високата влажност обаче увеличават живота им още повече“, предупреди Гюнтер Кампф от Института по хигиена и екологична медицина към Университетския медицински център в Грайфсвалд.

По-рано днес Китайският селскостопански университет и Модерната селскостопанска лаборатория в Гуандун обявиха, че бозайниците, наречени панголини (известни и като люспеници), може би са междинни гостоприемници на коронавируса, поради което е възможно да допринесат за бързо разрастване на заразните огнища.

По време на своите изследвания експертите установиха, че позитивният коефициент на вируса в панголините (тестовете за инфекция са положителни) достига 70%, докато последователността на генома на изолирания животински вирус на щама е 99% подобен на случая, когато човек заразява друго лице.

Вижте още:
Бум на коронавируса в Китай и по светаБум на коронавируса в Китай. Само за ден бяха регистрирани нови 73 смъртни случая. Така общият брой …Feb 7 2020skafeto.com

Помага ли чесънът срещу новия коронавирус?Коронавирусът може да се разпространява и през храносмилателната система, показват последните резулт…Feb 5 2020skafeto.com

Коронавирус или грип – как да ги различаваме?Коронавирус или грип – как да ги различаваме? Типични за коронавируса са следните симптоми: треска (…Feb 4 2020skafeto.com

loading...