космонавти кръстосани полети

Все още е рано за преговори за полети на руски космонавти с американския космически кораб Starliner като част от кръстосани полети. Това съобщиха за ТАСС от пресслужбата на „Роскосмос“.

„Досега в рамките на полетните изпитания американският космически кораб Starliner не е направил нито един полет без забележки, така че е преждевременно да се говори за възможност руски космонавти да летят на него“, казаха от държавната корпорация.

По-рано руският премиер Михаил Мишустин подписа указ, позволяващ на държавната корпорация „Роскосмос“ да преговаря с НАСА за изпълнението на споразумение за кръстосани полети – руски космонавти на американски кораби и американски астронавти на Союз.

Първият полет на руски космонавт на американския космически кораб Crew Dragon по програмата за кръстосани полети може да се състои на 1 септември. Анна Кикина, единствената жена в отряда на космонавтите на „Роскосмос“, се готви за такъв полет.

Окончателното решение за възможността за нейния полет на Crew Dragon се очаква през следващите седмици.

Вижте още:
Тайната на руските ракети: Защо на всички пише Таня?Всички ракети, изстреляни от космодрума Плесецк в Русия, се казват Таня, защото легендата гласи, че …Jan 13 2022skafeto.com

Защо Казахстан е толкова важен за Русия?Защо Казахстан е толкова важен за Русия? Отговор на този въпрос дава едно число: 7600. 7600 километр…Jan 7 2022skafeto.com


loading...