Косово

В около 06:50 тази сутрин повече от 100 служители на специалните служби на Косово (РОСУ) са влезли в населената предимно със сърби северна част на страната с 25 бронирани автомобила. Това съобщава електронното издание на белградския ежедневник „Вечерне новости“.

Причината за навлизането на полицейските части не е известна. Междувременно в социалните мрежи се появи и видео, което показа бронираната техника.

Припомняме, че в края на май месец тази година алармени сирени прозвучаха в Северна Косовска Митровица в 6 часа сутринта, когато военни части нахлуха на територията на всичките четири сръбски общини в Северно Косово и Метохия.

Акцията се проведе на територията на всичките четири сръбски общини в северно Косово и Метохия и продължи повече от шест часа. Впоследствие сръбският президент Александър Вучич нареди пълната бойна готовност на армията.

По този повод бяха арестувани 28 души, включително 23 сърби, полицаи и цивилни, заподозрени в предполагаема участие в организирани престъпни групи, злоупотреба със служебно положение, подкуп и трафик на стоки.Преди 20 години – линч и куршум за българина Валентин Крумов в Косово (ВИДЕО)11 октомври 1999 г. 38-годишният българин Валентин Крумов пристига в столицата на Косово – Прищина. …Oct 11 2019skafeto.com

loading...