Костюмите и вратовръзките напускат офиса

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Строгото работно облекло бавно, но сигурно напуска работните пространства. Това показва мащабно проучване на Gallup в САЩ, според което над 70% от работещите избират неформални дрехи.

Цифром и словом: Цели 41% от запитаните се обличат в стил business casual – например, риза и прав панталон, други 31% са с най-обикновено облекло като тениски и дънки (street casual). 23% носят униформа, а строгият business professional аутфит е в гардероба на едва 3% от запитаните – без значение дали става дума за мъже, или за жени.

При дамите има по-малко разнообразие на вариантите, като над половината са с неформални, но все пак подходящи за бизнес среда тоалети, докато при господата този вид дрехи, „цивилното“ облекло и униформите са разпределени поравно.

Детайли: Това, което прави особено голямо впечатление, е изменението спрямо предпандемичната 2019 г. Business casual облеклото трупа популярност за сметка на униформи и костюми, чиято употреба се свива наполовина до най-ниските измервани до момента от Gallup нива.

При street casual не се наблюдава никаква промяна.

Защо: Възходът на неформалното облекло със сигурност може да се обвърже с пандемията, работата от разстояние и превръщането на работното място в по-малко официална среда.

Това дава ръст на деловото, но все пак не твърде строго облекло, посочват от Gallup.