Котаракът-просяк

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Котаракът просяк“, чието „работно място“ е на пътеката за храна за домашни любимци на пазар в истанбулския Кадъкьой, спечели слава в социалните мрежи заради „болките“ си от „глад“, достойни за „Оскар“, съобщава в. „Сабах“. Котката подвежда клиентите да си помислят, че е гладен скитник, а в действителност мениджърът на магазина казва, че уличната котка всъщност яде 10 пъти на ден благодарение на хитрите си номера.

Бездомният котарак, който служителите на магазина са нарекли „Nokta“ или „Точица“, бдително наблюдава ежедневно пътеката между щандовете за храна за домашни любимци. Умният мъркащ „скитник“ изчаква симпатични купувачи и започва тъжно да мяука, когато те се приближават. За да засили ефекта, косматият мошеник понякога вдига крак и се прави на куц или често „припада“, за да накара по-малко заинтересованите клиенти да му купят храна.

В Истанбул, който е град с множество улични котки, Точица бързо се превърна в сензация като „котката просяк“ в социалните мрежи. В резултат десетки клиенти започнали да посещават магазина, за да видят на живо „величието“. Озан Гьоксу пуснал видео с Точица и бил изненадан от многобройните коментари под поста.

„Всъщност не знаех, че Нокта е толкова известна. Когато споделих видеото, получих много коментари от рода на:“ Нокта прави същото с всички нас, аз също попаднах в капана му „, каза той.

След като научи, че котката е направила драматичната просия свое ежедневие, Гьоксу каза: „Научих, че той прави нещо повече от търпеливо чакане в пътеката за храна за домашни любимци. Понякога вдига една лапа и се преструва, че е ранен, понякога се прави, че е гладен.

„Той вие и мяука, а сега яде 10 хранения на ден. Служителите на магазина се опитват да ограничат количеството храна, която му се дава. Навън има много храна, но той все така „моли“ за храна оттук. Той го превърна в навик. Той не просто направи нещо с мен, той го прави с всеки клиент, който влезе.“

Управителят на магазина Айфер Кючюк каза: „Изминаха два месеца, откакто започнах тук, но Нокта беше служител много преди мен. Той„ работи “тук от две години. Откакто откри пътеката между щандовете с храните, той идва тук.“

„Две мяукания му печелят едно ядене. Той ни заблуждава. Ние купуваме, нашите клиенти също купуват. Той кара всички да купуват храна. Ако е необходимо, той ще накуцва или ще се преструва, че е в безсъзнание. Ако зависи от него, той ще получава 15-20 порции на ден. Но ние наистина нямаме нищо против, защото той също трябва да яде „, каза той.