крайцер

Руското министерство на отбраната съобщи, че ракетният крайцер „Москва“, флагманът на руския Черноморски флот, е потънал след като е загубил устойчивост докато е бил теглен на буксир обратно към пристанище по време на буря, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Корпусът на кораба е повреден след експлозия и пожар, съобщиха руските информационни агенции, цитирани от Дир.бг.

Военното ведомство беше съобщило по-рано, че корабът от съветско време е тежко повреден от пожара, за който Украйна казва, че е резултат от неин ракетен удар.

ЦРУ: Не трябва „да се гледа повърхностно“ на заплахата Русия да използва ядрено оръжие

„Потенциалната заплаха Русия да използва тактическо или маломерно ядрено оръжие не трябва да се възприема повърхностно, но ЦРУ не е установило доказателства, подсилващи това опасения“. Това заяви директорът на разузнавателната централа на САЩ Уилям Бърнс, цитиран от Ройтерс.

В реч в Технологичния институт на Джорджия (Georgia Tech) Бърнс каза, че въпреки „реторичните преструвки“ на Кремъл, че най-големият в света ядрен арсенал е поставен в готовност, американското разузнаване не е открило практически доказателства за някакви дисклокации или военни прегрупирания в тази насока.

Термините тактическо или маломерно ядрено оръжие се отнасят за боеприпаси, предназначени за употреба на бойно поле. Някои експерти твърдят, че Русия разполага с около 2000 такива боеприпаса, които могат да се насочват от въздух, море и суша.

Още за кризата


loading...