лавров иран

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров обяви, че във въздуха близо до границата с Иран е имало най-малко шест изтребителя F-35 на САЩ в момента, когато Иран свали гражданския украински самолет, което доведе до смъртта на всички 176 души на борда.

Той изтъкна, че „има информация, че след атаката иранците очакваха американски удар, но не знаеха под каква форма. Имаше най-малко шест самолета F-35 във въздуха точно до границата на Иран. Тази информация тепърва ще се проверява, но просто искам да подчертая нервността, която е често срещана в подобни ситуации“.

Сергей Лавров има предвид ракетната атака на Иран на 8 януари срещу военни бази в Ирак, в които са разположени американски военнослужещи. Украинският самолет беше свален няколко часа след ракетната атака.

Първият дипломат днес проведе годишната си пресконференция в контекста на промяната на правителството в Русия и все още не е известно дали това няма да бъде последната му реч като външен министър на страната.

Вижте още:
Иран: Човешка грешка е свалила украинския самолет „Боинг“Иранските военни признаха, че са отговорни за катастрофата на украинския самолет Boeing 737, но подч…Jan 11 2020skafeto.com

С цели 2 ракети са поразили украинския самолетСрещу украинския самолет, свален сутринта на 8 януари след излитане от техеранското летище, са били …Jan 15 2020skafeto.com

loading...