Навални кома отрова Мирзаянов
Алексей Навални (Снимка: IlyaIsaev, wikipedia commons)

Министърът на здравеопазването на Омска област Александър Мураховски изчезна безследно, съобщи пресслужбата на областното МВР. „На 8 май 2021 г. полицията получи съобщение, че в село Поспелово, област Болшеуковски в Омска област, на 7 май той е напуснал ловната база с АТВ към горски масив и досега местонахождението му е неизвестно”.

В района на издирването е създаден оперативен щаб, а полицейски служители, гвардейци от Руската гвардия, Министерството на извънредните ситуации, ловни инспектори, доброволци и местни жители са включени в издирвателните дейности.

„За изследване на труднопроходимите тресавища се използва офроуд техника. Включени са хеликоптер и безпилотни летателни апарати. В резултат на дейностите по издирването е открито превозното средство, което е използвал министърът на 6,5 км от ловната база. Дейности по търсенето продължават”.

49-годишният Мураховски оглави Министерството на здравеопазването на Омска област в края на 2020 г. Преди назначаването му на тази длъжност той беше главен лекар на спешната болница № 1 в Омск, в която бе лекуван опозиционерът Алексей Навални след отравянето му.

Лекарят приел Навални, Сергей Максимишин, който беше заместник на Мураховски, пък почина внезапно от сърдечна недостатъчност на работното си място в началото на годината.

Мураховски официално обяви, че опозиционерът е пострадал от нарушена обмяна на веществата и забрани съпругата на болния, Юлия Навална, да бъде допускана до мъжа ѝ, докато не представи брачно свидетелство.

Освен на свижданията, Мураховски се противопостави и на преместването на Навални в болница в Германия, което в крайна сметка беше на правено. Там изследванията установиха отравяне с токсичен агент. Семейството на Навални заподозря, че руските лекари в Омск са се опитали да прикрият отровата.

Преди да бъде повишен до регионален министърът на здравеопазването Мураховски беше съветник в Общинския съвет на Омск от фракцията на партията на президента Владимир Путин „Единна Русия”.

Вижте още:
Белият дом заплаши Москва: Мислете му, ако Навални умре в затвораСъветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан заяви, че Вашингтон е заплашил Москва…Apr 19 2021skafeto.com


loading...