лечение от коронавирус

Препаратът против грип „Фавипиравир” (известен и като „Авиган”) е показал клиническата си ефективност при лечение на заболяване, предизвикано от новия вид коронавирус. Информация за това съобщи ръководителя на Центъра по биотехнологии към Министерството на науката и техниката на Китай Чжан Синмин, пише агенция Синхуа.
Китай обяви официално лекарство, което помага лечението на COVID-19

„Фавипиравир” вече е преминал клиничните тестове, които са показали добра ефективност в лечение от коронавирус COVID-19, сподели той.

Пациентите, третирани с този препарат, са се излекували по-бързо, състоянието на белите им дробове се е възстановило значително по-бързо, отколкото при останалите, уточнява БГНЕС.

„Китай завърши клинично изпитване на Favilavir, антивирусно лекарство за  COVID-19. Лекарството намалява периода на висока температура при пациенти с COVID-19 от 4,2 дни до 2,5 дни без странични ефекти“, пише и китайският официоз „Женмин жибао“.

„Favilavirr“ се произвежда от китайската компания Zhejiang Hisun Pharmaceutical. Лекарството се нарича още Favipiravir или Avigan. В Япония под тези имена се произвежда от Fujifilm Holdings за борба с грипа. Японски медии по-рано съобщаваха, че Министерството на здравеопазването в страната обмисля да лекува пациенти с коронавирус точно Avigan.

Китай обяви официално лекарство, което помага лечението на COVID-19

Препаратът е одобрен за продажба в Япония през 2014 г. и до момента няма данни за странични ефекти.

При пациенти, третирани с „Фавипиравир” отрицателни тестове на коронавирус са получени още на четвъртия ден след началото на лечението, докато при останалите са били необходими средно около 11 дни.

Наблюдава се и значително по-добро състояние на белите дробове у всички третирани с препарата пациенти.

Отчитайки безопасността, ефективността и достъпността на препарата, изследователите препоръчват на лекарите официално „Фавипиравир” и предлагат той да бъде включен колкото е възможно по-скоро при лечението на заразени с коронавирус, се казва в съобщението.

Препаратът „Фавипиравир” е разработен от японската корпорация „Fujifilm Holdings” за лечение на грип. По-рано той е използван ефективно в борбата с ебола.

Вижте още:
Правната комисия реши: Отпуска или половин заплата заради коронавирусаРаботодателят може да пусне служителите си в отпуск без да ги пита при извънредно положение и при за…Mar 17 2020skafeto.com

15 лв. за бърз тест за коронавирус, резултатите излизат до половин часВъзможност всеки желаещ да си направи бърз тест за коронавирус започват да предлагат до дни частни м…Mar 17 2020skafeto.com

Коронавирусът и модната индустрияКоронавирусът и глобалното му разпространение непрекъснато се отразяват на модната индустрия. Свето…Mar 17 2020skafeto.com

loading...