Лидерът на „Ислямска държава“ Абу Ибрахим ал Хашими ал Курайши се е самовзривил, загивайки заедно със свои четири жени и шест деца по време на американската операция в Сирия тази нощ, предаде Франс прес, като се позова на високопоставен представител на Белия дом, предаде БТА.

„В началото на операцията терористичната цел взриви бомба, която я уби заедно с членове на собственото ѝ семейство, включително жени и деца“, каза цитираният източник. Лидерът на групировката „Ислямска държава“ (ИД) е бил ликвидиран от американски специални части в Сирия тази нощ, обяви малко по-рано президентът на САЩ Джо Байдън, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

„Благодарение на уменията и смелостта на нашите въоръжени сили, ние елиминирахме от бойното поле Абу Ибрахим ал Хашими ал Курайши – лидерът на ИД“, каза Байдън в изявление. Той уточни, че всички американски командоси, участвали в операцията, са се върнали невредими.

Президентът на САЩ ще произнесе днес реч във връзка с ликвидирането на лидера на ИД. Преди няколко часа Пентагонът съобщи за успешна голяма антитерористична операция в Северозападна Сирия.

Сирийски източници казаха, че при операцията са били убити 13 души, сред които шест деца и четири жени.


loading...