Абу Хасан ал Мухаджир

Заместник-командирът на терористичната организация „Ислямска държава“ (ИДИЛ) Абу Хасан ал Мухаджир е убит при военна операция в северната част на сирийската провинция Алепо, съобщи високопоставен представител на Сирийските демократични сили. Според разпространената информация, в операцията са участвали американски военни и кюрдски военни формирования, предадоха информационните агенции.

Сирийската обсерватория по човешките права, която е базирана в Лондон, също съобщи за смъртта на Мухаджир. Според правозащитната организация, при операцията са убити петима джихадисти, сред които е и заместник-командирът на организацията.

Припомняме, по-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи за ликвидирането на лидера на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади. Той е убит при спецоперация на американските военни в сирийската провинция Идлиб. Смята се, че е той е попаднал в капан и се е самовзривил. Заедно с него са загинали три деца.

Вижте още:
Лидерът на “ Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади е убит (Видео)Счита се, че лидерът на терористичната организация „Ислямска държава“ (ИДИЛ) Абу Бакр ал Багдади е б…Oct 27 2019skafeto.com

„Той умря плачейки“ – Тръмп потвърди смъртта на ал БагдадиСмъртта на лидера на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади се потвърди. След като американските спе…Oct 27 2019skafeto.com

loading...