локдаун нидерландия

Въвеждане на строг локдаун с цел забавяне на разпространението на варианта Омикрон на коронавируса. За това настояват здравните експерти, които съветват нидерландското правителство по въпросите, свързани с пандемията, съобщава „Ройтерс“.

Информацията беше разкрита вчера от нидерландските медии, които се позоваха на източници от щаба за борба с коронавируса на Нидерландия, чиито предложения не се разгласяват, преди правителството да вземе решение по съответните въпроси.

Вчера нидерландският здравен министър Хуго де Йонге призна, че е изключително разтревожен от бързото разпространение на варианта Омикрон.

Той отказа да коментира какви допълнителни мерки може да се наложи да бъдат взети за овладяването на разпространението на новия вариант на вируса, но подчерта, че правителството ще се съобрази със съветите на здравните експерти.

Предстои членовете на нидерландското правителство да проведат заседание днес, като след него вероятно ще бъдат оповестени нови мерки за борба с COVID-19.

Във вторник властите в страната обявиха, че удължават ограниченията до 14 януари. Дотогава остава в сила забраната за баровете, ресторантите и повечето магазини да работят от 17.00 до 5.00 часа.


loading...