кибератаки

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

На Великобритания й се налага постоянно да се намира в състояние на война заради кибератаки от територията на Русия и други държави. Това обяви началникът на Генералния щаб на британската армия генерал Ник Картър, пише вестник „Дейли телеграф“, предаде ТАСС.

„Променящият се характер на бойните действия показва, че границите между състоянието на мир и война се размиват“, каза той и подчерта, че всичко това е заради съперничеството на големи сили и борбата за идеи с недържавни структури, които заплашват Великобритания всеки ден.

Според него основната заплаха в момента е свързана с информационното пространство и произхожда от териториите на Русия и Китай.

Хакери от Северна Корея откраднали 2 милиарда долараКомпютърни специалисти от Северна Корея са успели да присвоят над 2 милиарда щатски долара със сложн…Aug 6 2019skafeto.com

Картър се закани, че Великобритания ще отговори на всички действия на противниците си.

Русия и Китай нееднократно отхвърлиха обвинения, че са замесени в кибератаки. Руското външно министерство определи обвиненията като шпиономания.
ООН обяви новата основна заплахаГенералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди в сряда, че нова граница на борбата срещу тер…Sep 26 2019skafeto.com


loading...