Мадагаскар покушение

Властите в Мадагаскар предотвратиха опит за покушение срещу президента на страната, съобщават световните медии.

Задържани са няколко чуждестранни граждани и граждани на Мадагаскар като част от разследване на нападение срещу държавната сигурност, заяви главният прокурор Бертин Разафиаривони, предава АФП.

Арестите са извършена на 20 юли, а задържаните са обвинени в покушение срещу президента на страната Андри Раджоелина.

Не се съобщават подробности по случая, но местните медии твърдят, че следствието разполага с документални доказателства за вината на арестуваните.

Според изявлението на прокурора, заговорът е бил на етап на подготовка.

Източници на вестник „Midi Madagasikara” твърдят, че сред задържаните са бивши френски военни, които по-рано са били служители в специалните части. За един от тях се твърди, че е полковник в оставка, командвал полка на френските сили в Чад. Другият по-рано е бил инструктор на въздушно-десантните войски.

Вестник „Madagascar-Tribune” отбелязва, че през последните дни в поведението на президента не е забелязано притеснение или нервност. Според изданието, съобщението за заговор се е появило в навечерието на конференцията на опозицията.

По време на честването на Деня на независимостта на страната на 26 юни жандармерията обяви, че е осуетила покушение началника на службата генерал Ричард Раваломанана, който е и дясната ръка на президента на Мадагаскар. По този случай бяха арестувани шест човека, включително бившият охранител на бивш президент на Мадагаскар.

Вижте още:
Опитаха да убият президента на МалиДвама въоръжени мъже, единият от които с нож, са нападнали временния президент на Мали Асими Гойта, …Jul 20 2021skafeto.com

Застреляха президента на ХаитиПрезидентът на Хаити Жовенел Моиз е затрелян от неизвестни убийци, промъкнали се през нощта в резиде…Jul 7 2021skafeto.com


loading...