Майкъл Флин
Снимка: Gage Skidmore

Американският президент Доналд Тръмп помилва бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин. Това обяви самият държавен глава в профила си в „Туитър“ тази вечер, предаде „Спутник“. В кратко си съобщение той поздравява Флин и неговото семейство и честити Деня на благодарността.

Припомняме, че това бе очаквано решение. Тръмп казал на свои приближени, че планира да помилва Флин, съобщи по-рано източник, запознат със ситуацията.

Това е най-високопоставеният помилван от президента на САЩ, откакто той встъпи в длъжност.

Майкъл Флин се призна за виновен, че е лъгал ФБР по време на разследването за намесата на Русия в президентските избори през 2016 г.

Флин беше един от няколкото бивши съветници на Тръмп, които се признаха за виновни или бяха осъдени в разследването на бившия специален прокурор Робърт Мюлър за намесата на Москва в изборите през 2016 г. в САЩ в подкрепа на кандидатурата на Тръмп.

През март Тръмп заяви, че категорично обмисля пълно помилване на Флин. Той каза, че ФБР и Министерството на правосъдието били „унищожили“ живота на Флин и този на семейството му.
Джулиани поискал от Тръмп превантивно да го помилва?Руди Джулиани, личният адвокат на Доналд Тръмп, е обсъдил с президента миналата седмица възможността…Dec 1 2020skafeto.com

loading...