Макроикономическата ситуация
Източник: WEF, swiss-image.ch/Photo Michael Wuertenberg

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Макроикономическата ситуация в Европейския съюз е много по-добра, отколкото очаквахме – обяви председателката на Европейската централна банка – Кристин Лагард в Словения, която председателства Съвета на ЕС.

Същата оценка направи и еврокомисарят по икономиката Паоло Джентилони, като даде за пример показателите от второто тримесечие на годината. По думите му тези показатели са по-оптимистични от очакваното.

„Не е време за рестриктивна политика. Това би било твърде опасно“ – обърна внимание комисар Джентилони, цитиран от Ройтерс.

И от Европейската централна банка изпратиха сигнал към Съвета на ЕС, че идеята да се премахне безпрецедентната подкрепа по време на пандемията, осигурена за бизнеса, може да се реализира, но на доста по-късен етап, за да се даде шанс на постепенното връщане към нормалното.

Междувременно стана ясно, че ЕЦБ свива мащабната си програма за изкупуване на облигации през следващите три месеца, отразявайки по-слънчевите перспективи за европейската икономика.

Вижте още:
10% ръст на БВП измери НСИПрез второто тримесечие на тази година сезонно изгладените данни за брутния вътрешен продукт (БВП) п…Sep 7 2021skafeto.com

Какво се търси на пазара на трудаПродавачки и касиерки в търговията изместиха на второ място IТ сектора в обявите за работа. Търсенет…Sep 10 2021skafeto.com