Франция оръжие Украйна Мариупол задължителна ваксинация във Франция макрон aukus пандемията основна тема на френското председателство на ЕС

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Френският президент Еманюел Макрон повдигна идеята за раздаване на бързи глоби на родителите на деца, заловени да извършват вандализъм или грабежи, като част от отговора на правителството на дните на безредици, съобщава АФП.

От близо 4000 души, арестувани от петък по време на безредици, повече от 1200 са непълнолетни, съобщи министерството на правосъдието. Срещайки се с полицаи в Париж в понеделник вечерта, Макрон им благодари за работата им и изтъкна идеята за бързи наказания за родителите, които не успяват да контролират децата си.

„С първото престъпление трябва да намерим начин да санкционираме семействата финансово и лесно“, каза той, според коментари, предадени от вестник „Паризиен“.

45-годишният държавен глава каза, че това ще бъде „нещо като минимална цена за първото нарушение“.

В разгара на бунта миналия петък Макрон призова родителите да контролират децата си.

Това последва арестите на лица на 12-годишна възраст по време на срива в закона и реда, предизвикан от полицията, застреляла тийнейджър в Париж.

„Отговорност на родителите е да ги държат у дома, каза Макрон. Не е работа на държавата да действа вместо тях.“

Френският министър на правосъдието Ерик Дюпон-Морети подчерта същото послание в петък и очерта как родителите вече носят законова отговорност за децата си.

Той каза, че родителите вече могат да бъдат глобени, ако не успеят да придружат децата си на явяване в съда.

Те също така носят финансова отговорност за всички щети, присъдени на жертва на престъпление, извършено от дете.

Съгласно правните указания на министъра, на прокурорите беше напомнено и за член 227-17 от Наказателния кодекс, който вече позволява глоби срещу родители.

Той разрешава глоби до 30 000 евро и лишаване от свобода до две години за родители, които „не спазват, без законна причина, законовите си задължения до степен на компрометиране на здравето, сигурността, морала и образованието на детето си.“