Франция оръжие Украйна Мариупол задължителна ваксинация във Франция макрон aukus пандемията основна тема на френското председателство на ЕС

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Президентът е решил да запази настоящия министър-председател на поста, „за да гарантира стабилност“ и да може да се съсредоточи върху работата, която трябва да бъде свършена, съобщиха от кабинета на Еманюел Макрон, цитиран от РФИ.

Идеята за евентуална промяна на правителството се появи след бунтовете, предизвикани от смъртоносната полицейска стрелба по тийнейджър, които повдигнаха въпроси за лидерството на Макрон.

Миналата седмица Макрон заяви, че се нуждае от повече време, за да изготви политика в отговор на бунтовете, които според него изискват нещо повече от „бързи реакции“.

Няма и реални кандидати за заместник на Борн, която е критикувана като технократ, на когото липсва харизма, но според поддръжниците й вече е изпълнила много от задачите на кампанията на Макрон.

От президентството заявиха, че Борн ще бъде натоварена със задачата да осъществи „корекции“ в правителството, което премиерът желае да направи, но е малко вероятно да се променят водещите ресори – министрите на финансите, вътрешните работи, правосъдието и др.

Борн трябва да представи предложенията си тази седмица, а според информацията Макрон планира да говори в неделя, представяйки плана си за месеците след лятната ваканция.