президент Еманюел Макрон

След като обиди България и Украйна, френският президент Макрон стори същото и по отношение на Босна и Херцеговина.

„Босна е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия“, заявява Еманюел Макрон в интервю за сп. „Икономист“, цитирано от БГНЕС.

В отговор кабинетът на председателя на страната Желко Комшич обяви, че ще привика френския посланик Джион Русин, за да разясни възгледите на президента си.

В интервюто Макрон заявява, че що се отнася до региона на Западните Балкани, нито Македония, нито Албания, не са изправени пред проблема за завръщането на джихадистите, за разлика от Босна, която може да се сблъска с това.

„Ако сте загрижени за този регион (Западните Балкани), първият въпрос не е нито в Македония, нито в Албания, а в Босна и Херцеговина. Босна и Херцеговина е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия и е изправена пред проблема за завръщането на джихадистите“, заявява Макрон.

По-рано той предизвика дипломатически скандал с коментара си за френско крайнодясно списание, че предпочита законни имигранти от Африка пред незаконни украински или български мрежи.

Още:
Радев гласува и разкри защо Макрон оплю българитеПрезидентът Румен Радев упражни правото си на глас на днешния балотаж за столичен градоначалник. Гл…Nov 3 2019skafeto.com

„Файненшъл Таймс“ разкри подлата цел на Франция и Макрон за БалканитеБлокирайки началото на преговорите за членство в ЕС с Македония и Албания, френският президент Еманю…Nov 6 2019skafeto.com

loading...