Махмуд Абас
Махмуд Абас

Палестинският лидер Махмуд Абас обяви прекратяване на всички споразумения с Израел и САЩ, включително сътрудничество в областта на сигурността, като ефективно прехвърля на правителството на Израел управлението на целия Западен бряг.

От днес Организацията за освобождение на Палестина и Държавата Палестина са освободени от всички споразумения с американското и израелското правителства, каза Абас в реч в Рамала.

„Израел от днес трябва да поеме всички отговорности и задължения пред международната общност заради окупираната държава Палестина, с всичките последствия“, каза той, цитиран от информационната агенция Wafa.

Китайският посланик в Израел е намерен мъртъв в дома сиКитайският посланик в Израел е намерен мъртъв в дома си в неделя, заяви говорител на израелската пол…May 17 2020skafeto.com

Причина за решението му са плановете на израелския премиер Бенямин Нетаняху да анексира части от Западния бряг. Това решение вече бе критикувано от ЕС и ООН като подкопаване на усилията за мир.

През януари, Абас отхвърли плана за мир за Близкия изток, който беше обявен от американския президент Доналд Тръмп. Палестина не прие и преместването на американското посолство в Израел от Тел Авив в Йерусалим.

loading...