Пети топ мениджър на руската „Газпром“ е намерен мъртъв при особени обстоятелства. Това предава „Инсайдър“, като допълва, че става въпрос за 61-годишния Юрий Воронов. Той е бил начело на фирма „Астра Шипинг“, занимаваща се с арктическия подраздел на „Газпром“.

Воронов е бил намерен в басейна на имението си с изстрел в главата. Руските власти обявиха, че се касае за самоубийство.

До тялото му е открит пистолет с неизвестен притежател, марка „Grand Power“. Съпругата на Воронов – Юлия, отбелязва, че той е заминал за вилата на 1 юли късно вечерта, като преди това е имал остро спречкване с друг член на борда на директорите. Бил гневен и притеснен.

Пети топ мениджър на "Газпром" открит мъртъв в басейна си

Най-вероятно фаталния изстрел е произведен ден по-късно. Преди това Воронов е пресушил бутилка водка. Независимите руски сайтове обаче допускат, че мениджъра на „Газпром“ може и да е бил ликвидиран.

Вижте още:
Бодигард на Путин, носел ядреното му куфарче, бе открит в локва кръвБодигард на руския президент Владимир Путин, носел куфарчето му с ядрени кодове, е бил открит простр…Jun 23 2022skafeto.com


loading...