Мериленд

Жител на САЩ изгори къщата си в опит да се отърве от нашествието на змии, съобщава сайтът Защото, цитирайки CNN. Мъжът се надявал, че миризмата на дим ще принуди влечугите да се оттеглят, но ситуацията излезнала извън контрол.

Според съобщения в медиите инцидентът е станал в щата Мериленд, а цената на изгорялата къща е $1,8 млн. Съобщава се, че змиите са тормозили и предишния собственик на имота – отчасти това е причината за продажбата му.

Сегашният собственик на къщата измислил свой собствен начин за борба със змиите – дим. За да направи това, той използвал жарава, но забравил за мерките за безопасност, оставяйки запалими вещества до тях.

Огънят тръгнал от мазето, но бързо се е разпространил до горните етажи на сградата, като по това време вкъщи нямало никой.

Пожарникарите били извикани от минаващ съсед. На мястото пристигат 75 огнеборци, които няколко часа се борят с огъня.

„Препоръчваме ви да потърсите професионална помощ, ако имате проблеми с животните“, посъветва говорителят на пожарната Пийт Пирингър.

А сюжетът е като началото на култовия български анимационен филм „Умно село“ – всичко започва пак със змии вкъщи, но без таралежите, лисиците и ловците=

Още от Свят


loading...