меркел путин

Мобилният телефон на германския канцлер Ангела Меркел звънна точно в началото на разговорите с руския президент Владимир Путин, съобщава сайтът Защото, цитирайки РИА Новости. Домакинът Путин й поднесе букет цветя преди двамата да се настанят в креслата си.

По-рано Кремъл разкри подробности от посещението на Меркел в Москва. На заседанието не се планира подписване на документи. Това ще бъде последното пътуване на Меркел до Москва като германски канцлер.

За последно Владимир Путин и Ангела Меркел се срещнаха лице в лице на 19 януари 2020 г. в Берлин на международна конференция за Либия.

Според Меркел Москва и Берлин имат разногласия, но страните възнамеряват да поддържат контакт и да разговарят помежду си.

На свой ред Путин отбеляза, че Германия остава един от основните партньори на Русия в Европа и света.

Руският президент Владимир Путин заяви, че посещението на шефа на германското правителство е не само прощално, но и делово. Руският лидер също отбеляза, че има много въпроси, които изискват лично обсъждане.

„Имаме много въпроси, които изискват обсъждане в личен формат. Така че съм сигурен, че това ще бъде не само прощално посещение, свързано с решението Ви да не се кандидатирате по-нататък за федерален канцлер, но и посещение, изпълнено със сериозно, делово съдържание “, цитиран бе Путин от пресслужбата на Кремъл.

Германското правителство уточни, че ситуацията в Афганистан вероятно ще се превърне в една от централните теми на разговорите.

Още от Свят


loading...