Снимка: SpreeTom at wikipedia

Здравословното състояние на 91-годишния бивш ръководител на СССР Михаил Горбачов е силно критично и според западни медии му остават „броени седмици живот“. Припомняме, че наскоро стана известно за влошаването на състоянието му. Политикът е под постоянно лекарско наблюдение, но състоянието му все още буди притеснения. От няколко дни при него не се допускат и най-близките му хора.

Наскоро икономиста Руслан Гринберг посети Михаил Горбачов в болницата и публикува снимка от там. Според него бившият лидер на Съветския съюз е в отделна стая и лекарите го наблюдават постоянно.

„Горбачов има диабет и проблеми с бъбреците, той е на диализа. Въпреки че състоянието на първия и единствен президент на СССР се влошава, няма нищо критично – само възрастта. Усеща се повече или по-малко… Рядко става. Има забрава, някои неща не помни. Темата на разговора се сменя произволно“, сподели впечатленията си икономистът.

Михаил Горбачов умира? (Снимка)

В същото време на снимката се вижда, че Горбачов, който лежи на леглото, е сериозно повреден от инжекции и абокати в местата на сгъване на лакътя. Едната му ръка е превързана, но по нея все още личат силни хематоми и натъртвания.

Според Гринберг, Михаил Горбачов живее в болницата от около 3 години. В лечебното заведение го посещават близки и приятели. В последните 2 седмици обаче лекарите са ограничили посещенията при него, което според руските медии е знак, че състоянието му е силно влошено.


loading...