Мицотакис трафикантските мрежи

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се зарече да „разбие и смачка“ трафикантските мрежи, които превеждат мигранти през границата с Турция, съобщава „Асошиейтед прес“.

„Целта ни е да спрем всяка мигрантска вълна, много преди да достигне нашите граници. В това отношение интересите ни съвпадат с тези на Турция“, заяви той.

Мицотакис посочи и че Гърция е приела активна стратегия за защита на границите, благодарение на която мигрантските потоци, навлизащи в страната по море, са „намалели значително“ през 2021 г. спрямо на миналата година.

Гърция отрече твърденията на Турция и неправителствени организации, че отблъсква мигрантите, поставяйки живота им в опасност, особено на пристигащите по море от турското крайбрежие.

През пролетта на 2020 г. Гърция се противопостави на опита на Анкара да пусне десетки хиляди мигранти да преминат сухопътната граница между двете страни. Оттогава Атина издигна 40-километрова ограда по границата с Турция по река Марица.

Вижте още:
Проф. Чуков: Без да признаем талибаните, не може да връщаме мигрантиТрябва да се направи сериозен анализ на бежанския поток през страната ни. Това заяви пред bTV арабис…Sep 13 2021skafeto.com


loading...