МОСАД ваксина

Израелското външно разузнаване МОСАД е донесло китайската ваксина срещу коронавирус в Израел през последните седмици, за да бъде проучена, предаде БГНЕС. Множество правителствени източници косвено потвърдиха информацията.

Информацията идва в момент, когато страните и компаниите по света се надпреварват да разработят ваксина. Междувременно се съобщава за кибератаки и шпионаж срещу редица разработчици.

Израел се опитва да постигне споразумение за закупуване на коронавирусни ваксини от няколко други потенциални разработчици, заяви висш служител на здравното министерство, който е в течение с процеса.

„Има няколко дипломатически усилия, които се извършват зад кулисите“, каза той пред „Джерусалем пост“. „Ние опитваме всичко възможно, за да гарантираме на израелските граждани достъп до ваксина възможно най-скоро.“

Не става ясно обаче защо точно разузнаването е замесено в договорката с Пекин, а не външното и здравното министерства. Както външното министерство, така и здравното министерство или отказаха коментар, или насочват въпросите към кабинета на премиера.


loading...