Русия имунитет Москва забрана

Руската столица затяга мерките срещу коронавируса за първи път от лятото насам, съобщава „Ройтерс„. В Москва се въвежда четиримесечна забрана за напускане на домовете си за хора над 60-годишна възраст, които не са ваксинирани или не са преболедували COVID-19. Най-малко 30% от персонала на фирмите трябва да преминат на дистанционна работа.

Новите ограничения влизат в сила от 25 октомври. Те са вследствие на драстичния скок на новозаразени и нежеланието на хората да се имунизират срещу вируса.

По данни на кмета на руската столица Сергей Собянин хората над 60-годишна възраст в Русия представляват 60% от всички пациенти с коронавирус, 80% от поставените на изкуствено дишане и 86% от смъртните случаи.

Сред предоженията на правителството за овладяване на пандемията освен въведената забрана в Москва е и дните от 30 октомври до 7 ноември да бъдат обявени за неработни. Посещението на масови мероприятия и някои публични места ще бъде възможно само с QR код за направена ваксинация или преболедуван COVID-19.

Руските региони трябва да решат самостоятелно дали да въведат задължителна карантина за неваксинираните, или да предложат допълнителни дни отпуска като стимул за имунизация.

Вижте също:
Черно на бяло: Какво точно гласи заповедта за новите мерки и зеления сертификат (ЦЯЛАТА ЗАПОВЕД)Здравното министерство публикува на сайта си пълната заповед за новите временни противоепидемични ме…Oct 19 2021skafeto.com


loading...