https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Медийният магнат Рупърт Мърдок обяви годежа си с партньорката си Ан Лесли Смит, която е бивш полицейски свещеник, предава BBC. 92-годишният Мърдок и 66-годишната Смит се срещнаха през септември на събитие в неговото лозе в Калифорния.

Бизнесменът каза пред „New York Post“: „Страхувах се да се влюбя – но знаех, че това ще е последното ми. По-добре да е. Щастлив съм“. Той се раздели с четвъртата си съпруга Джери Хол миналата година, припомня dir.bg. Мърдок добави, че е предложил брак на Ан Смит в Деня на Свети Патрик, отбелязвайки, че той е „една четвърт ирландец“ и е бил „много нервен“.

Покойният съпруг на г-жа Смит беше Честър Смит, кънтри певец и изпълнителен директор на радио и телевизия.

„И за двама ни това е дар от Бог. Запознахме се миналия септември“, каза тя пред „New York Post“.

„Аз съм вдовица от 14 години. Подобно на Рупърт, съпругът ми беше бизнесмен. Така че говоря езика на Рупърт. Споделяме същите вярвания“.

Мърдок, който има шест деца от първите си три брака, добави: „И двамата с нетърпение очакваме да прекараме втората половина от живота си заедно“.

Сватбата ще се състои в края на лятото и двойката ще прекара времето си тогава между Калифорния, Монтана, Ню Йорк и Обединеното кралство.

Мърдок преди това е бил женен за австралийската стюардеса Патриша Букър, шотландската журналистка Анна Ман и родената в Китай предприемачка Уенди Денг.